Anläggningsmaskinförare

Vill du köra bandgrävare, hjulgrävare, hjullastare och ta körkort klass B? Gå bygg- och anläggningsprogrammet, anläggningsmaskinförare på Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Efter utbildningen har du stor chans att få jobb. Du kan också plugga vidare. I utbildningen ingår 15 veckors praktik.

Anläggningsmaskiner

Bygg- och anläggningsprogrammet, anläggningsmaskinförare

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet finns på Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Du som går på bygg- och anläggningsprogrammet kan välja inriktningen anläggningsmaskinförare som leds av Maskinentreprenörerna. I programmet ingår körkort klass B.

Utbildningen drivs i samarbete med ME-skolan på Jälla. Där har du som elev möjlighet att öva på att köra anläggningsmaskiner. Maskinparken består av bandgrävare, hjulgrävare och hjullastare.

Lär dig ett yrke och få en gymnasieutbildning

När du pluggar på ett yrkesprogram får du en gymnasieutbildning samtidigt som du lär dig ett yrke. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer om anläggningsmaskinförare (PDF, 200 KB)

Information om ME-skolan (DOCX, 15 KB)

Läs om ME-skolan

 

Se film om utbildningen från ME-skolan (Textversion)

 

Petra Smith

Studie- och yrkesvägledare
IMNB, IND, NB

Tiina Johans

Programrektor
BA, IMBA, IMVF, VF

BYN - Branschrekommenderad skola

Uppdaterad: