Personbil

Vill du jobba med bilar, serva fordon i nyrenoverade verkstadshallar? Gå fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil på Uppsala yrkesgymnasium. När du är klar med din yrkesexamen har du stor chans att få jobb. Utbildningen kan också ge högskolebehörighet. I utbildningen ingår minst 15 veckors APL – Arbetsplatsförlagt lärande.

elev monterar hjul på personbil

Fordons- och transportprogrammet, personbil

Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet finns på Uppsala yrkesgymnasium Jälla.

Under det första året läser alla grundläggande fordonsteknik, vi gör studiebesök och provar på olika yrken i branschen. Till andra året väljer du inriktning. Då får du bland annat lära dig att reparera personbilar och om personbilsteknik. Vi har utrustade verkstadshallar och erfarna yrkeslärare.

Just nu arbetar eleverna med projekt Super Zero, vi bygger en bil!

Lär dig ett yrke och få en gymnasieutbildning

När du pluggar på ett yrkesprogram får du en gymnasieutbildning samtidigt som du lär dig ett yrke. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer om inriktning personbil här (PDF, 158 KB)

 

Sabina Bergström

Studie- och yrkesvägledare
FT, IMFT

Helene Hålldin

Programrektor
EE, FT, IMFT
Uppdaterad: