Plåtslageri

Gillar du att forma och skapa? Gå bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning plåtslageri på Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Efter utbildningen har du stor chans att få jobb. Du kan också plugga vidare. I utbildningen ingår minst 15 veckors praktik.

Plåtslagare

Bygg- och anläggningsprogrammet, byggnadsplåtslagare eller ventilationsplåtslagare

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet finns på Uppsala yrkesgymnasium Jälla.

Det första året är du i skolans bygghallar och lär dig de grundläggande kunskaper du behöver för att jobba i bygg och anläggningsbranschen. Du får prova på de olika yrkesutgångar skolan erbjuder, verktygslära, arbetsmiljö och hälsa m.m. Det andra och tredje året läser du kurser mer inriktade mot plåtslageri. Du får lära dig att mäta, klippa, bocka och falsa plåt efter ritningar eller egna mått med hjälp av handverktyg och maskiner. Du får dessutom olika behörighetsutbildningar som branschen efterfrågar, t.ex. Heta arbeten och Säkra lyft.

Lär dig ett yrke och få en gymnasieutbildning

När du pluggar på ett yrkesprogram får du en gymnasieutbildning samtidigt som du lär dig ett yrke. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer om inriktning plåtslageri (PDF, 200 KB)

Pernilla Öhman

Studie- och yrkesvägledare
Vik. BA, IMBA, IMVF, VF

Tiina Johans

Programrektor
BA, IMBA, IMVF, VF
Uppdaterad: