Fem veckors praktik på Island snart över

I helgen åker Anna och Ebba hem igen efter hela fem veckors APL på Island.

Ebba berättar att de haft det väldigt kul och bra där. De har fortsatt jobba med stallsysslor, tagit ut och in hästar, mockat, fodrat och sopat. Sedan har de longerat massor med hästar, både unga och hingstar. De har fått rida nästan varje dag! Det finns fyra hästar som är lite mer vältränade som de ridit och tränat. Ebba har mest ridit Oddi och Sæborg medan Anna oftast ridit Hermóður och Sól. De har fått rida ut och träna i ridhuset och på ovalbanan. Sedan har de fått följa med ut när praktikvärdarna Hanna och Hjörvar ridit unghästarna.

Utöver stalljobbet har de följt med på utflykter om helgerna. De har sett vattenfall, åkt till Vestmannaeyja, varit i Selfoss och i Reykjavík. De har även sett jättefina norrsken. På Vestmannaeyja gick de runt och tittade på vulkanen som finns på ön, såg lunnefåglar och gick på museum.

Både Anna och Ebba tycker att det varit superkul!

Ebba har tagit många bilder. På Ebbas första bild är vattenfallet Seljalandsfoss. På andra bilden står Anna bredvid en lunnefågel på Vestmannaeyja. På tredje bilden är hästen Sól frá Kirkjubær. På de återstående bilderna ser vi kyrkan Hallgrimskirkja, en solnedgång och Anna som rider på hästen Sól. 

01_Vattenfall_300x400.jpg    02_Fågelstaty_300x400.jpg    04_Häst_300x400.jpg    05_Kyrka_300x400.jpg    06_Solnedgång_300x400.jpg    07_Ryttare_300x400.jpg

Anna har också fotograferat på Island. På första bilden ser vi hingsten Grímur frá Skógarási. På hennes andra bild så är tjejerna på utflykt till Vestmannaeyja och Ebba läser om vulkanen. Och på den sista bilden är hamnen på Vestmannaeyja.

09_Hästhuvud_300x400.jpg    10_Vulkan_300x400.jpg08_Regnbåge_400x300.jpg

Tack Hanna och Hjörvar för att ni  varit så fantastiska praktikvärdar! Tack Anna och Ebba för underbara foton från en underbar ö!

På Uppsala yrkesgymnasium Jälla ger vi våra elever möjlighet att göra yrkespraktik i ett annat europeiskt land och där alla omkostnader är betalda via Erasmus+ projektet. Är du intresserad av att veta mer så kontakta Anneli Kvick som är internationell koordinator på skolan.
Telefon: 018 - 727 96 32 eller e-post: anneli.kvick@skola.uppsala.se

Erasmus logga.jpg

11 november 2021