Arbete med hund

Vill du träna hundar eller starta eget hunddagis? Gå naturbruksprogrammet med inriktning yrkesmässigt arbete med hund på Uppsala yrkesgymnasium. Efter utbildningen har du stor chans att få jobb. Du kan också plugga vidare. I utbildningen ingår minst 15 veckors praktik.

Naturbruksprogrammet, arbete med hund

Naturbruksprogrammet med inriktningen yrkesmässigt arbete med hund är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet finns på Uppsala yrkesgymnasium Jälla.

Inriktningen ger dig en bra grund att stå på för ett framtida arbete med hundar. Från enklare hundsjukvård till avel, uppfostran och anatomi till lagar och bestämmelser. Du får också de delar som krävs för att starta ett eget hunddagis. På skolan får du möjlighet att arbeta på skolans hunddagis med elevhundar, personalhundar och hundar utifrån.

På skolan finns en 600 kvadratmeter stor träningsplan inomhus med konstgräs. Där kan du som elev träna hund i en skyddad miljö. Vi har även en träningsplan utomhus med agilitybana och skogen nära med motionsslingor. För att kunna arbeta med hundtrim finns ett rum med badkar och trimutrustning.

Exempel på yrken du kan välja

Som elev kommer du att ha de kunskaper som krävs för att starta hunddagis, arbeta med djurvård, hundtrim samt olika former av hundträning. Du kommer att bli duktig på att hantera olika typer av hundar och få goda kunskaper om hundbranschen. Efter avslutad utbildning kan du arbeta:

• på hunddagis
  • som instruktör
  • på hundtrim
  • med djursjukvård
  • med avel

Lär dig ett yrke och få en gymnasieutbildning

När du pluggar på ett yrkesprogram får du en gymnasieutbildning samtidigt som du lär dig ett yrke. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Poängplan inriktning hund (PDF, 164 KB)

Läs om yrkesutgången arbete med hund (PDF, 469 KB)

Petra Smith

Studie- och yrkesvägledare